Procesna oprema Bitenc

Procesna tehnologija - tehnološki procesi

sita, presejalne naprave

Sejanje

Sejanje do ultra finega prahu.

Allgaier je vodilni dobavitelj sit in presejalnih naprav v Evropi. Možne so standardne in individualne prilagoditve sejanja tudi za visoko zahtevne branže kot sta farmacija in prehrambena industrija.

Krožne, oscilirajoče presejalne naprave nudijo izjemno natančne odsevke, medtem ko viracijska sita nudijo visoko učinkovitost in prepustnost.

optično, denzimetrično sortiranje

Sortiranje

Sortiranje surovin na podlagi barv, svetlosti, velikosti in gostote.

Sodobne naprave za optično sortiranje delujejo preko specialnih kamer in pnevmatičnega sistema. Hitro in učinkovito ločijo različne oblike, velikosti in odtenke vhodnega materiala.

Še posebej so primerne za sortiranje in reciklažo odpadnih materialov. Naprave je možno nadgraditi s senzorji za detekcijo raznih snovi, kot so železo in drugi minerali.

Ločevalne mize sortirajo material glede na razliko v teži in gostoti. Primerne so za industrijo lesa, kemikalij, stekla in drugih materialov.

sušenje procesna oprema, sušilci

Sušenje

Pravi tehnološki proces sušenja za pravi material.

Allgaier ponuja različne sisteme sušenja: vrteče bobnaste sušilnike, sušenje s fluidiziranim slojem ter diskovne sušilce.

Uporabljajo se v pripravi gradbenih materialov, rudarstvu, plastični in keramični industriji, proizvodnji krme, pigmentov, bio-goriv in pesticidov.

Ponujamo celotne sisteme, ki ob sušenju vključujejo tudi hlajenje, kalciniranje, granuliranje in sejanje.

Kontaktni CD sušilci so inovacija na tržišču in nudijo večji prenos toplote kot enako veliki kontaktni sušilci, to pa pomeni prihranek pri energiji.

procesna oprema za hlajenje

Hlajenje

Nežno in zanesljivo hlajenje s prihranki energije.

V veliko primerih je potrebno posušen ali vroč material ohladiti pred vstopom v naslednji proizvodni proces. Za takšne primere ponujamo bobne za hlajenje in hlajenje na principu fluidiziranega sloja. Možne so tudi kombinacije naprav za sušenje in hlajenje.

Naprave so izdelane z mislijo na zniževanje stroškov energije in varovanje okolja, hkrati pa mora biti hlajenje prijazno do materiala in zanesljivo.

procesna oprema za industrijsko pranje

Industrijsko pranje

Zanesljivo, natančno in učinkovito pranje.

Pranje je pomembno za čiščenje mineralov in peska, odstranjevanje tujkov, upravljanje z žlindro in onesnaženo zemljo, proizvodnjo visoko kakovostnega peska kot tudi pravilno razporeditev velikosti delcev v materialu.

Posebne metode povečane frikcije med delci zagotavljajo, da ob proizvodnji visoko kakovostnega peska ne izgubljate finega materiala.

Ker je sistem modularen, ga lahko prilagodimo z različnimi črpalkami, motorji, rezervoarji in hidrocikloni.

procesna oprema za mešanje

Mešanje

Mešalci za preko 300 industrijskih branž.

Več kot 100 let razvoja pomeni tehnološko dovršene in najbolj zaželene industrijske mešalce proizvajalca Eirich.

Na voljo so majhni, laboratorijski mešalci od 1 do 10 litrov in intenzivni mešalci z ločenim mešanjem in transportom za neprekinjen proces.

Naši mešalci so vsestranski, hitri in učinkoviti in jih je možno nadgrajevati brez omejitev.

Na voljo so z različnimi higienskimi standardi za potrebe prehrambene in farmacevtske industrije.

Možni so tudi sistemi mešanja v vakuumu ter granuliranje in peletiranje v eni sami napravi.

procesna oprema za granuliranje

Granuliranje in peletiranje

Mešalci, granulatorji in peletizatorji v enem.

Eirichovi intenzivni mešalci so že v osnovi zasnovani za potrebe granuliranja in peletiranja mešanice. Dolgoletne izkušnje in strokovno znanje zagotavljajo homogeni material s predvidljivimi velikostmi zrn v vsaki seriji mešanja, granuliranja in peletiranja.

Celoten proces je možno izvesti v normalni atmosferi ali v vakuumu.

procesna oprema za mletje, mlini

Mletje

Prilagojeni in efektivni mlini.

Eirichovi mlini so primerni za industrijo mineralov, rudnin ter mletje surovin za keramično in steklarsko industrijo ter proizvodnjo gnojil.

Različni principi mletja pokrivajo potrebe za mletje mehkih in trdih materialov ter omogočajo mokro in suho mletje tudi visoko abrazivnih materialov.

Pravilna izbira mlina ima velik vpliv na profitabilnost celotnega proizvodnega procesa, kot tudi na kvaliteto izhodnega materiala. Individualni pristop in prilagojeni mlini so zato ključni za dober proizvodni proces.

procesna oprema za drobljenje, industrijski drobilci

Drobljenje

Trije principi mletja v eni napravi.

Vortex drobilci slovijo po svoji učinkovitosti in izjemni fleksibilnosti vhodnega materiala. Vzdrževanje je enostavno, kar je še posebej pomembno pri visoko abrazivnih materialih.

Vortex drobilci imajo večjo propustnost in zagotavljajo večji odstotek ciljne frakcije v izhodnem materialu. S tem dosežete ciljno količino hitreje in s tem potrošite manj resursov.

Vortex drobilci delujejo na kombiniranem principu čeljustnih drobilcev in udarnih drobilcev ter mlinov.